Framgång byggs på höjden

Med tanke på förra inlägget om höjd i olika bemärkelser har höjdens betydelse klarnat ytterligare under dagen.

Resan har nu nått Revelstoke och dess mäktiga berg med nästan 1800 fallhöjdsmeter. Med stor sannolikhet kommer det vara de flesta resornas höjdpunkt och det finns all anledning att ha höga (ordvits!) förväntningar när det årliga snöfallet är minst 15 meter. Just idag var det längesedan himmelen portionerade ut några av dessa, men prognosen talar om snöfall inatt så vi får se vad morgondagen erbjuder. För att få perspektiv på 1800 fallhöjdsmeter kan det sägas att det bara finns tre skidorter i hela Nordamerika med fler. Den längsta pisten är 15 000 meter eller 15 km! Jag åkte aldrig hela den längsta pisten men att ta mig hela vägen från toppen till botten via mestadels en svart pist tog mig 13 min och då var det i hög fart och med ytterst få pauser. Det är stort, det är högt, det snöar mycket och det är i Revelstoke bästa förutsättningarna finns för magisk åkning.

Kvällens restaurangbesök ville inte vara sämre utan betonade även dem höjdens betydelse. Till efterrätt kommer det in Five Layer Chocolate Cake och då var det verkligen fem lager med smarrig kladdkaka. Lagrena var avbrutna av mörk choklad och skapelsen var gudomligt god. Bitens area var liten men volymen desto större och framgången byggdes återigen på höjden.

Kakan var visserligen långt ifrån de 1800 fallhöjdsmeter berget har till förfogande men utan tvekan talar de båda sitt tydliga språk – framgång byggs på höjden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Framgång byggs på höjden

  1. Ulla Carlsson skriver:

    Mmmmm… så det är du som nu kan kallas ”grabben med choklad i” efter en gammal schlagerdänga.

  2. Systeryster skriver:

    Dendär kladdkakan låter verkligen som något för din syster!
    Här i Ume är det också ”puder” (och konstant snöfall). 4-5 åringarna som idag skulle ta sina (i princip) första svängar på skidor var dock inte lika lyriska över ”pudret” som vissa andra verkar vara. Vila kroppen o hitta ny energi 🙂

  3. Pingback: Paragliding | livetikanada

  4. Pingback: Ett jobb – två verkligheter | livetikanada

Lämna en kommentar